Rabarbermoes maken

Waarom zou je zelf rabarbermoes maken? Je kunt het toch ook uit een potje kopen? Ja dat is waar maar probeer het eens voor 1 keer dan hoef je geen rabarbermoes meer uit de winkel. De lekkerste rabarbermoes is de rabarbermoes die je zelf maakt. Niets kan tegen zelfgemaakte rabarbermoes op. Rabarbermoes maken is niet moeilijk iedereen kan het. Rabarbermoes is in de zomer heerlijk als fris bijgerecht en in de winter past het bij tal van warme hoofdgerechten of vleesgerechten.

Benodigdheden voor het rabarbermoes maken

Wat heb je verder nog nodig voor het rabarbermoes maken?

  1. Grote pan
  2. Grote lepel
  3. Roerzeef (voor gladde rabarbermoes)
  4. Suiker (naar smaak)
  5. 2 kg rabarber stelen
  6. Bodempje (2 a 3 cm) water tegen het vastkoken

Waar koop je rabarber?

De lekkerste rabarber is wanneer hij vers uit de moestuin komt. Wanneer je niet in het bezit ben van een rabarberplant kun je de rabarber het beste kopen bij de groentenboer. Verder is rabarber ook verkrijgbaar in de suppermarkt. Je kunt rabarber alleen maar in het rabarber seizoen krijgen. April tot en met juli daarna zijn ze niet meer verkrijgbaar. Wanneer je van rabarbermoes houdt koop dan voldoende het is namelijk heel goed te bewaren in de koelkast of diepvries.

Hoe kun je rabarbermoes maken?

Wanneer je de rabarber uit eigen moestuin hebt gehaald snij dan het blad en de wortel er af. Laat echter zoveel mogelijk aan de onderkant zitten want hie zit het lekkerste van de rabarber. Was de rabarberstelen met koudwater. Snij de rabarberstelen nu in korte stukjes van ca 2 a 3 cm lang. Doe deze stukjes in een grote pan. Voeg een kopje water er bij zodat de rabarbermoes niet aanbrand. Voeg suiker toe naar smaak niet te veel je kunt dit ook pas doen wanneer de rabarber bijna klaar is. Zet de warmtebron nu op standje 6 a 7 totdat het water kookt zet de warmtebron daarna op standje 4 a 5 en laat het geheel rustig koken. Roer het geheel regelmatig door doe verder zoveel mogelijk het deksel op de pan zodat je niet teveel vocht verliest. Na ca 25 min is de rabarbermoes klaar. Voordat je de rabarber opdient proef dan even met een schone lepel of het zoet genoeg is voeg desnoods nog wat extra suiker toe. Laat voordat je het opdient alles afkoelen. Dit is de manier van het rabarbermoes maken

rabarbermoes maken

rabarbermoes maken

Bewaren van rabarbermoes

Rabarbermoes kun je heel goed bewaren. Vul bijvoorbeeld glazenpotje schroef het deksel er goed op en laat het geheel afkoelen dan zuigt het deksel vacuum en kun je de rabarbermoes gerust een half jaar in de koelkast bewaren. Om de rabarbermoes langer te bewaren kun je het in de diepvries doen.
Wil je weten hoe eenvoudig appelmoes maken gaat kijk dan hier appelmoes maken

“ Ontdek hier dat het rabarbermoes maken super eenvoudig is eigenlijk kun je zeggen bijna niets is gemakkelijk als rabarbermoes maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>